vrijdag 20 april 2012

Toneelstuk

Onze maandopening, toneelstuk bestaat uit drie delen. Twee schoonmaaksters (Miep en Toos) gaan een dag drie appartementen schoonmaken en beleven verschillende kleine dingen in elk appartement. Miep wordt geprofileerd als dom en Toos als slim. De derde rol veranderd steeds; het zijn de bewoners van de appartementen die aangetroffen worden door Miep en Toos.

Appartement 1: De bewoner gaat buiten tennissen en laat de hond thuis terwijl Miep en Toos schoonmaken. Ze treffen in het appartement veel spinnen aan wat zorgt voor hilariteit. Druk bezig met het verwijderen van de spinnen verliezen ze de hond uit het oog. Als Miep en Toos even zitten te pauzeren ontdekken ze dat de hond weg is. Er start een zoekactie, maar uiteindelijk komt de bewoner rustig met hond aanlopen. Miep en Toos snappen er niks van, de hond heeft zijn baas gewoon opgezocht.

Appartement 2: Deze bewoner is een beetje apart; hij heeft een ijsbaan als vloer en wil dat Miep en Toos dat opruimen. Om een oplossing te vinden is niet makkelijk, omdat Miep en Toos constant uitglijden. Toos bedenkt het om de verwarming aan te zetten, dan zal de vloer toch vanzelf wel smelten? Als de ijslaag verdwenen is vinden Miep en Toos de vreemdste dingen onder de opgeruimde ijsvloer.....

Appartement 3: Hier vinden Miep en Toos een vogelnestje op het balkon. Ze laten het aan de bewoner zien, maar deze begint een preek: Die vogels maken altijd herrie op mijn balkon, mocht ik ze maar afschieten! Hij zegt tegen de schoonmaaksters dat ze het nestje weg moeten gooien. Miep vind dit echter heel zielig en stelt voor om het nestje mee te nemen. Ze verstoppen het nestje in hun jas en vertrekken.

Eind: Miep en Toos lopen door een park en zetten het nestje ergens in de struiken. Daarna ploffen ze neer op een terras om de dag te bespreken met een lekker glaasje rosé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten